Rundvlees

Albin werkt ondertussen al 30 jaar met rundvlees, dus je kunt wel zeggen dat hij hier heel veel ervaring mee heeft. De kwaliteitsbeoordeling van rundvlees wordt door de Keurslager landelijk gedaan. Een goed stuk rundvlees moet aan hoge eisen voldoen, en dat is wat je ook mag verwachten van het vlees wat je bij de Keurslager koopt.

Ons rundvlees is afkomstig uit de regio Twente, waar rust, ruimte en zuivere lucht nog heel normaal zijn. De boeren zorgen goed voor hun vee en behandelen de dieren met respect. Het welzijn van de dieren staat voorop! Daarom beschikken de boeren over ruime diervriendelijke stallen en staan de koeien zomers in de wei. Je kunt erop vertrouwen dan ons rundvlees van constante, hoge kwaliteit is!

Zorg voor het welzijn van de runderen

De koeien en kalveren van de Twentse boeren lopen het grootste deel van jaar in de weilanden rondom de boerderij maar grazen ook steeds vaker in natuurgebieden van Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer. De kalveren blijven na de geboorte bij hun moeder en krijgen moedermelk. Op de boerderij verblijven de dieren in grote open stallen, op een dik bed van stro, met veel frisse lucht.

Koeien in de wei

De voeding van de dieren zoals hooi, maismeel en tarwe, bestaat uitsluitend uit kwalitatief hoogwaardige en natuurlijke ingrediënten. Rust, ruimte en een uitgekiend voedingsschema garanderen een groter welzijn van de dieren. De koeien hebben een goed leven. En dat goede leven proeft u terug in de smaak van het vlees. Het mooi gerijpte vlees is mager, mals en heerlijk van smaak. In een tijd waarin we verantwoord en gezond willen leven past het rundvlees dat we van deze Twentse veehouders afnemen, bijzonder goed. Het magere vlees kent een lager vetpercentage en is licht verteerbaar, het bevat veel vitamine B en D en kwalitatief hoogwaardige eiwitten en mineralen, zoals ijzer en zink. Bovendien is het vlees snel en gemakkelijk te bereiden.

Koeien in de wei
SaskiaenalbinRikkerink-3

Raszuiver rundvlees

U laten genieten van een heerlijke malse biefstuk, of van een mooie entrecote. Dat is onze uitdaging als kwaliteitsslager. Het is ons vak vlees met smaak voor u te selecteren en voor te bereiden. Vlees van de beste kwaliteit en van goede komaf. In Twente werkt een aantal boeren met eenzelfde passie voor goed vee en vlees. Daar selecteren wij ons mooiste rundvlees. Het vlees is afkomstig van runderen die speciaal gefokt en gemest worden om de kwaliteit van hun vlees.

Smaak en kwaliteit
Dan moet u denken aan runderen als de Blonde d'Aquitaine, van oorsprong afkomstig uit Zuid- Frankrijk, en de Belgische Blauwe. Runderen die met hun fijne huid en forse bespiering de beste kwaliteit vlees geven. In de gastronomie van Frankrijk krijgt het Blonde d'Aquitaine-vlees zelfs de hoogste waardering.

Keurslager Rensink

Nieuwe Kerkstraat 1
7622LG Borne
0742661593

Openingstijden

maandag 10:30 - 18:00
dinsdag 08:30 - 18:00
woensdag 08:30 - 18:00
donderdag 08:30 - 18:00
vrijdag 08:30 - 18:00
zaterdag 08:30 - 16:00
zondag Gesloten