Rundvlees uit Twente

Albin werkt ondertussen al 30 jaar met rundvlees, dus u kunt wel zeggen dat hij hier heel veel ervaring mee heeft. Een goed stuk rundvlees moet aan hoge eisen voldoen, en dat is wat u ook mag verwachten van het vlees wat u bij de Keurslager koopt.

Het rundvlees dat wij verkopen in onze Keurslagerij is afkomstig uit Twente, en wordt speciaal door Albin geselecteerd bij boeren die goed voor het vee zorgen en de dieren met respect behandelen. Het dierwelzijn staat bij ons hoog in het vaandel. Om een kwalitatief stuk rundvlees in onze winkel te verkopen zijn alle schakels zeer belangrijk: goede voeding, rust en hygiënische verwerking. 

De dieren worden met gezonde natuurlijke ingrediënten gevoed. We hebben graag de korte keten in eigen beheer.
Met de hoogst mogelijke zorg voor dierenwelzijn.

Wij verkopen vlees met een verhaal!
Wilt u graag meer weten over ons rundvlees, vraag naar Albin, hij deelt graag zijn passie over een eerlijk stukje rundvlees.

Wist u dat u bij ons ieder stukje van het rund kunt bestellen én wist u dat wij ook Dry adge vlees verkopen!

Zorg voor het welzijn van de runderen

De koeien en kalveren van de Twentse boeren lopen het grootste deel van jaar in de weilanden rondom de boerderij maar grazen ook steeds vaker in natuurgebieden van Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer. De kalveren blijven na de geboorte bij hun moeder en krijgen moedermelk. Op de boerderij verblijven de dieren in grote open stallen, op een dik bed van stro, met veel frisse lucht.

Koeien in de wei

De voeding van de dieren zoals hooi, maismeel en tarwe, bestaat uitsluitend uit kwalitatief hoogwaardige en natuurlijke ingrediënten. Rust, ruimte en een uitgekiend voedingsschema garanderen een groter welzijn van de dieren. De koeien hebben een goed leven. En dat goede leven proeft u terug in de smaak van het vlees. Het mooi gerijpte vlees is mager, mals en heerlijk van smaak. In een tijd waarin we verantwoord en gezond willen leven past het rundvlees dat we van deze Twentse veehouders afnemen, bijzonder goed. Het magere vlees kent een lager vetpercentage en is licht verteerbaar, het bevat veel vitamine B en D en kwalitatief hoogwaardige eiwitten en mineralen, zoals ijzer en zink. Bovendien is het vlees snel en gemakkelijk te bereiden.

Cote de boeuf
SaskiaenalbinRikkerink-3

Raszuiver rundvlees

U laten genieten van een heerlijke malse biefstuk, of van een mooie entrecote. Dat is onze uitdaging als kwaliteitsslager. Het is ons vak vlees met smaak voor u te selecteren en voor te bereiden. Vlees van de beste kwaliteit en van goede komaf. In Twente werkt een aantal boeren met eenzelfde passie voor goed vee en vlees. Daar selecteren wij ons mooiste rundvlees. Het vlees is afkomstig van runderen die speciaal gefokt en gemest worden om de kwaliteit van hun vlees.

Smaak en kwaliteit
Dan moet u denken aan runderen als de Blonde d'Aquitaine, van oorsprong afkomstig uit Zuid- Frankrijk, en de Belgische Blauwe. Runderen die met hun fijne huid en forse bespiering de beste kwaliteit vlees geven. In de gastronomie van Frankrijk krijgt het Blonde d'Aquitaine-vlees zelfs de hoogste waardering.

Keurslager Rensink

Nieuwe Kerkstraat 1
7622LG Borne
0742661593

Openingstijden

maandag 10:30 - 18:00
dinsdag 08:30 - 18:00
woensdag 08:30 - 18:00
donderdag 08:30 - 18:00
vrijdag 08:30 - 18:00
zaterdag 08:30 - 16:00
zondag Gesloten