In 2018 deed zich een unieke kans voor: Albin en Saskia Rikkerink kregen de mogelijkheid om de rijke traditie van Keurslagerij Rensink voort te zetten. Zonder opvolgers binnen de familie Rensink, was het tijd voor een nieuwe generatie. Albin en Saskia, met hun gedeelde passie voor het slagersvak, namen met trots het stokje over.
Vandaag de dag leiden zij Keurslagerij Rensink met dezelfde toewijding en liefde voor kwaliteit die de slagerij al meer dan een eeuw kenmerkt. Zo blijft Keurslagerij Rensink, nu onder de naam van de familie Rikkerink, een vertrouwd adres in Borne waar ambacht en smaak samenkomen.
Saskia: " Ik werk al meer dan 30 jaar in deze slagerij dus je zou kunnen zeggen dat ik er wel een beetje mee vergroeid ben. In de afgelopen 30 jaar heb ik veel kennis en ervaring opgedaan over alle soorten vlees en vleeswaren maar vooral over maaltijden, snacks en feestelijke buffetten. Wij verkopen vlees met een verhaal en proberen het alle klanten naar hun zin te maken. Ik en Albin hebben veel passie voor het slagervak en staan met trots in de winkel."
Albin: "Ik ben een slager 'pur sang'. Ik ben opgegroeid in een Oud Twents slagersgeslacht. Ook bij mij is de liefde voor vlees met de paplepel ingegoten. Ik ben jaren werkzaam geweest in ambachtelijke slagersbedrijven, een slachterij en uitsnijderij maar ik ben ook veelvuldig bezig geweest met het verzorgen van rund- en kalfsvlees voor veeleisende slagersbedrijven. Toen de kans kwam om een winkel geheel naar eigen hand te zetten heb ik die kans, samen met Saskia, met beide handen aangegrepen".
Als gecertificeerde product keurmeester houdt vakvrouw Saskia zich bezig met onder andere producten beoordelen op:
kwaliteit, smaak, consistentie, samenstelling en productkwaliteit.
Saskia Rikkerink helpt je graag als branche erkende meesterverkoper. Deze titel is de hoogst haalbare erkenning van vakmanschap voor verkopers in de slagersbranche. Met deze titel meesterverkoper onderscheidt Saskia zich in de slagersbranche én richting jou als klant.
We willen bij Keurslager Rensink écht onderscheidend blijven.
Onze passie voor rundvlees mondde kortgeleden zelfs uit in de aanschaf van een zogenaamde dry aged kast, een imposant pronkstuk dat niet voor niets een opvallende plaats in de winkel kreeg. In deze kast kunnen we vele soorten rundvlees verder rijpen om de beleving te krijgen die het verdient. De kast markeert onze liefde voor het slagersvak.
Lees het hele artikel op BorneBoeit.nl