Een lekker gekruide kip uit de oven, een gemarineerde kipsaté of een klassieke, zacht gestoofde coq-au-vin. Met kip kun je alle kanten uit. Ook in wereldgerechten, zoals een Mexicaanse wrap of Thaise curry. Maar wat bepaalt nou de smaak en de kwaliteit?
Tante Door is echt 100% Hollands. Zij wordt geboren in Brabant en groeit daar op tot een volwaardige kip in een ruime stal. Door de ramen en deuren heeft zij frisse lucht en een natuurlijk dag en nachtritme. De ambachtelijke verwerking vindt volledig plaats in Nederland. De groei, productie en distributie geschiedt van A tot Z in eigen beheer. Tante Door kip is volledig transparant. U ku t alles volgen via de webcam (www.tantedoorkip.nl).
Het slachten van de kip vindt plaats op dezelfde locatie als waar de kip opgroeit. Er is geen transport nodig waardoor er geen stresshormoom wordt aangemaakt.
Onze Tante Door beschikt de hele dag over vers water en gestrooide granen. De bemesting is 70% plantaardig met mineralen en vitaminen. Tante Door krijgt geen groeibevorderaars toegediend en is antibiotioca vrij.
De eerste drie weken leven de kuikens in een verwarmde kuikenstal, daarna groeien zij op in de ruime Tante Door stallen.