Rundvlees uit Twente: VIT's

Albin werkt ondertussen al meer dan 30 jaar met rundvlees, dus u kunt wel zeggen dat hij hier heel veel ervaring mee heeft. Een goed stuk rundvlees moet aan hoge eisen voldoen, en dat is wat u ook mag verwachten van het vlees wat u bij de Keurslager koopt.

Het rundvlees dat wij verkopen in onze Keurslagerij is afkomstig uit Twente van VIT's. Vit's Rundvlees uit Twente, waar rust, ruimte en zuivere lucht nog heel normaal zijn. De boeren zorgen goed voor hun vee en behandelen de dieren met respect. Bij alles wat ze doen in de keten dient het welzijn van de dieren voorop te staan.

In Nederland lopen de koeien en hun jongvee ‘s zomers in de wei. Dit is een prachtig gezicht, kalfjes die zogen bij hun moeder, koeien die grazen in de wei, puur natuur! Men kan objectief vaststellen dat van alle diersoorten deze vorm van veehouderij het meest diervriendelijk is. 


Het dierwelzijn staat bij ons in de slagerij hoog in het vaandel. Om een kwalitatief stuk rundvlees in onze winkel te verkopen zijn alle schakels zeer belangrijk: goede voeding, rust en hygiënische verwerking. Met de hoogst mogelijke zorg voor dierenwelzijn.

Wij verkopen vlees met een verhaal!
Wilt u graag meer weten over ons rundvlees, vraag naar Albin, hij deelt graag zijn passie over een eerlijk stukje rundvlees.

Wist u dat u bij ons ieder stukje van het rund kunt bestellen én wist u dat wij ook Dry adge vlees verkopen!

Zorg voor het welzijn van de runderen

De koeien en kalveren van de Twentse boeren lopen het grootste deel van jaar in de weilanden rondom de boerderij maar grazen ook steeds vaker in natuurgebieden van Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer. De kalveren blijven na de geboorte bij hun moeder en krijgen moedermelk. Op de boerderij verblijven de dieren in grote open stallen, op een dik bed van stro, met veel frisse lucht.

Koeien in de wei

De voeding van de dieren zoals hooi, maismeel en tarwe, bestaat uitsluitend uit kwalitatief hoogwaardige en natuurlijke ingrediënten. Rust, ruimte en een uitgekiend voedingsschema garanderen een groter welzijn van de dieren. De koeien hebben een goed leven. En dat goede leven proeft u terug in de smaak van het vlees. Het mooi gerijpte vlees is mager, mals en heerlijk van smaak. In een tijd waarin we verantwoord en gezond willen leven past het rundvlees dat we van deze Twentse veehouders afnemen, bijzonder goed. Het magere vlees kent een lager vetpercentage en is licht verteerbaar, het bevat veel vitamine B en D en kwalitatief hoogwaardige eiwitten en mineralen, zoals ijzer en zink. Bovendien is het vlees snel en gemakkelijk te bereiden.

Cote de boeuf
SaskiaenalbinRikkerink-3

Raszuiver rundvlees

U laten genieten van een heerlijke malse biefstuk, of van een mooie entrecote. Dat is onze uitdaging als kwaliteitsslager. Het is ons vak vlees met smaak voor u te selecteren en voor te bereiden. Vlees van de beste kwaliteit en van goede komaf. In Twente werkt een aantal boeren met eenzelfde passie voor goed vee en vlees. Daar selecteren wij ons mooiste rundvlees. Het vlees is afkomstig van runderen die speciaal gefokt en gemest worden om de kwaliteit van hun vlees.
 

Meer informatie over het rundvlees dat wij verkopen? Vraag het ons gerust in de winkel, wij vertellen u daar graag meer!

  •  

    Bavette 

    Vang
  •  

    Biefstuk 

    Bil
  •  

    Brisket 

    Puntborst
  •  

    Chateaubriand 

    Ossenhaas
  •  

    Diamanthaas 

    Schouder
  •  

    Duitse Biefstuk 

    Spierstuk
  •  

    Doorregen stooflap 

    Puntborst
  •  

    Entrecote 

    Ribeye
  •  

    Hacheevlees 

    Vang
  •  

    Hacheevlees 

    Hals
  •  

    Hacheevlees 

    Onderrib
  •  

    Hamburger 

    Schouder
  •  

    Klapstuk 

    Klaprib
  •  

    Koetsierstuk 

    Dunne Lende
  •  

    Kogelbiefstuk 

    Bil
  •  

    Kogelbiefstuk 

    Spierstuk
  •  

    Magere runderlap 

    Schouder
  •  

    Mergpijp 

    Schenkel
  •  

    Ossenhaas 

    Ossenhaas
  •  

    Ossenstaart 

    Staart
  •  

    Pianostuk 

    Klaprib
  •  

    Ribeye 

    Ribeye
  •  

    Rosbief 

    Spierstuk
  •  

    Rosbief 

    Dunne Lende
  •  

    Rosbief 

    Bil
  •  

    Rundergehakt 

    Hals
  •  

    Runderriblap 

    Dikke Rib
  •  

    Runderrollade 

    Ribeye
  •  

    Schenkel 

    Schenkel
  •  

    Soepvlees 

    Schenkel
  •  

    Shortrib 

    Klaprib
  •  

    Stooflap 

    Hals
  •  

    Stooflap 

    Onderrib
  •  

    Sukadelap 

    Schouder
  •  

    Tartaar 

    Schouder
  •  

    Tomahawk 

    Ribeye
  •  

    Tong 

    Kop
  •  

    Tournedos 

    Ossenhaas
  •  

    Vinkenlap 

    Vang
  •  

    Wang 

    Kop
  •  

    Zijlende 

    Bil

Klik om te zien waar wat zit

Keurslager Rensink

Nieuwe Kerkstraat 1
7622LG Borne
0742661593

Openingstijden

maandag Gesloten
dinsdag 08:30 - 18:00
woensdag 08:30 - 18:00
donderdag 08:30 - 18:00
vrijdag 08:30 - 18:00
zaterdag 08:30 - 16:00
zondag Gesloten