Porc Best varkensvlees is een kruising van het Duitse Pietran en het Landra ras. De varkens groeien op bij varkenshouders in Twente die met liefde hun vak uitvoeren. Er is genoeg daglicht, speeltjes en bewegingsruimte voor de varkens in de stallen.
Door de langere levensduur van de varkens kan het vlees beter rijpen, wat de smaak aanzienlijk ten komt. Ook het transport naar het slachthuis geeft de varkens weinig tot geen stress, aangezien het transport maximal 10 kilometer is binnen Twente.
Dit vlees is namelijk... droog. Wat is het geheim? Als u te nat vlees in de pan doet, gaat het niet bakken, maar sudderen. Het PorkBest varkensvlees heeft daarentegen minder overtollig vocht. Daardoor schroeit uw karbonaadje snel dicht en blijft de binnenkant sappig. Zet het mes er maar eens in! Dit ‘droge en dus sappige’ vlees is te danken aan het voer dat de varkens krijgen. Ze eten geen breivoeding maar krijgen verschillende granen.
Kijk voor meer informatie op: vleesexperts.nl/producten/pork-best/