Alles in eigen hand

Dat is ons motto. Van koe of varken tot een keuken-klaar of consumptie-klaar eindproduct. Wij zullen alles in eigen hand houden. Wij weten wat we verkopen en waar het vandaan komt met alle garanties voor de consument, die hij ook mag verwachten van ons.

Bovendien hechten wij veel waarde aan duurzaamheid en dierenwelzijn. Maar ook aan de ecologische footprint die ons product achterlaat. Omdat wij er naar streven deze ecologische footprint zo klein mogelijk te laten zijn komt ons vlees, groenten en dergelijke allemaal uit de directe buurt. 

Twents rundvlees

De koeien en kalveren van de Twentse boeren lopen het grootste deel van jaar in de weilanden rondom de boerderij maar grazen ook steeds vaker in natuurgebieden van Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer. De kalveren blijven na de geboorte bij hun moeder en krijgen moedermelk. Op de boerderij verblijven de dieren in grote open stallen, op een dik bed van stro, met veel frisse lucht.

Kalfsvlees

Kalfsvlees heeft kwaliteiten om van te watertanden. Het is mals en het heeft een fijne smaak. Dit vlees vraagt om toevoeging van zachte, lichte sauzen en kruiden. Bovendien heeft kalfsvlees een laag vet gehalte. Kalfsvlees heeft doorgaans een korte bereidingstijd nodig en staat dus snel op tafel.

Ribeye-rollade-met-gevulde-flensjes-en-kalfsjus

Varkensvlees

Ons varkensvlees is sappig en neutraal van smaak waardoor het zich goed laat combineren met diverse kruiden en groenten. Het bevat waardevolle voedingsstoffen voor het menselijk lichaam én het is makkelijk te bereiden. Je kunt elke dag iets anders op tafel zetten. Geen inspiratie? We helpen je graag.

Varkensribstuk-met-sinaasappeljus-sfeer-HR
Tante Door kip

Tante Door kip

Kip is een verrassend veelzijdige stukjes vlees, die op diverse manieren bereid en gecombineerd kunnen worden. Bovendien komt onze kip van de boerderij. De combinatie van gebalanceerde voeding, frisse lucht, spel en beweging bepaalt in sterke mate de kwaliteit en malsheid van het kippenvlees.

Proef-3-2019-BBQ-Oosterse-Lamsbout-LR

Lamsvlees

Lamsvlees is mager en heeft een mooie eigen smaak. Lamsvlees is perfect te combineren met vele verse ingrediënten. Veelgebruikte kruiden zijn tijm, marjolein en oregano. Je kunt het grillen, braden of stoven. Ook eenvoudig klaargemaakt, is lamsvlees heerlijk van smaak, dus zowel de professionele als de amateurkok kan het met plezier bereiden.

Vleeswaren

We hebben een zeer uitgebreid assortiment vleeswaren van een mooie plak echte beenham tot een ouderwetse plak bloedworst of tongenworst. Maar ook de mooiste rauwe hammen, salami’s en bijvoorbeeld onze mooie magere runder cervelaat in verschillende smaken.

Keurslager Rensink

Nieuwe Kerkstraat 1
7622LG Borne
0742661593

Openingstijden

maandag Gesloten
dinsdag 08:30 - 18:00
woensdag 08:30 - 18:00
donderdag 08:30 - 18:00
vrijdag 08:30 - 18:00
zaterdag 08:30 - 16:00
zondag Gesloten