Historie

In 1918 richtte opa Rensink samen met zijn broer de slagerij op in oud Borne. In 1926 werd het bedrijf verplaatst naar de Hofstraat waar de slagerij tot 2012 zou blijven. In dat jaar werd vervolgens de winkel met de worstmakerij verplaatst naar de Nieuwe Kerkstraat de huidige locatie.

Nadat de zoon van opa (Arthur en zijn vrouw Corrie) en daarna de kleinzoon (Gerrit met zijn vrouw Annemieke)) de slagerij hebben gerund kwam in 2018 de mogelijkheid voorbij voor ons om de Keurslagerij Rensink over te nemen.

Smaakmakers sinds 1918
Omdat Gerrit en Annemieke geen opvolgers hadden binnen hun gezin kwam voor ons de mogelijkheid voorbij om de Keurslagerij Rensink over te nemen. Na ruim 100 jaar gaat Keurslagerij Rensink van de familie Rensink naar de familie Rikkerink. Albin en Saskia Rikkerink, het huidige slagersechtpaar, staat vol trots samen aan het roer van Keurslager Rensink en zetten vol passie deze keurslagerij voort in Borne.

Wie zijn wij

Saskia: " Ik werk al meer dan 30 jaar in deze slagerij dus je zou kunnen zeggen dat ik er wel een beetje mee vergroeid ben. In de afgelopen 30 jaar heb ik veel kennis en ervaring opgedaan over alle soorten vlees en vleeswaren maar vooral over maaltijden, snacks en feestelijke buffetten. Wij verkopen vlees met een verhaal en proberen het alle klanten naar hun zin te maken. Ik en Albin hebben veel passie voor het slagervak en staan met trots in de winkel."

SaskiaenalbinRikkerink-1

Albin: "Ik ben een slager 'pur sang'. Ik ben opgegroeid in een Oud Twents slagersgeslacht. Ook bij mij is de liefde voor vlees met de paplepel ingegoten. Ik ben jaren werkzaam geweest in ambachtelijke slagersbedrijven, een slachterij en uitsnijderij maar ik ben ook veelvuldig bezig geweest met het verzorgen van rund- en kalfsvlees voor veeleisende slagersbedrijven. Toen de kans kwam om een winkel geheel naar eigen hand te zetten heb ik die kans, samen met Saskia, met beide handen aangegrepen".

Sinds april 2023 is Saskia een gecertificeerde product keurmeester

Als gecertificeerde product keurmeester houdt vakvrouw Saskia zich bezig met onder andere producten beoordelen op:
kwaliteit, smaak, consistentie, samenstelling en productkwaliteit. 

Keurslager Rensink

Branche erkende meesterverkoper sinds 2021

Saskia Rikkerink helpt je graag als branche erkende meesterverkoper. Deze titel is de hoogst haalbare erkenning van vakmanschap voor verkopers in de slagersbranche. Met deze titel meesterverkoper onderscheidt Saskia zich in de slagersbranche én richting jou als klant.

Dry aged kast

Nieuwe dry aged kast markeert slagerspassie

We willen bij Keurslager Rensink écht onderscheidend blijven. 
Onze passie voor rundvlees mondde kortgeleden zelfs uit in de aanschaf van een zogenaamde dry aged kast, een imposant pronkstuk dat niet voor niets een opvallende plaats in de winkel kreeg. In deze kast kunnen we vele soorten rundvlees verder rijpen om de beleving te krijgen die het verdient. De kast markeert onze liefde voor het slagersvak.

Lees het hele artikel op BorneBoeit.nl

Oorkonde rundergehakt

Keurslager Rensink
Keurslager Rensink
Keurslager Rensink

Keurslager Rensink

Nieuwe Kerkstraat 1
7622LG Borne
0742661593

Openingstijden

maandag Gesloten
dinsdag 08:30 - 18:00
woensdag 08:30 - 18:00
donderdag 08:30 - 18:00
vrijdag 08:30 - 18:00
zaterdag 08:30 - 16:00
zondag Gesloten